Niskogradnja

S obzirom da je naša matična kompanija Purator Wallner&Neubert predstavlja sinonim za proizvode od livenog gvožđa u Austriji, od osnivanja na tržištu Srbije bili smo prisutni na svim važnijim projektima u oblasti niskogradnje. Tokom deset godina rada dokazali smo našu kompetentnost i kvalitet!

ALUPURA/PURANOX/PURASTEEL - Aluminijumski šahtovski poklopci za različite površine

ALUPURA - poklopci odgovaraju na najstrože zahteve vezane za materijal, inženjering i konstrukciju. Ako se pravilno ugrade, šahtovski poklopci će biti elegantnog oblika i dizajna i preciznih dimenzija. Ne postoji opasnost od korozije, koja se javlja kod lakiranih poklopaca, čak i kad se poklopac mehanički ošteti. Zahvaljujući specijalnoj diht-gumi i zaključavanju pomoću četiri
šrafa, poklopci sa ispunom su vodonepropusni i gasnonepropusni. Kvadratne veze u uglovima povećavaju stabilnost poklopca i olakšavaju postavljanje pločica. Specijalna traka za prašinu postavljena između rama i poklopca sprečava prodor prljavštine tokom faze ugradnje i služi kao zaštita za ivicu.


PURASTEEL

Poklopci kombinuju prednosti poklopaca sa ispunom – normalno uklapanje površine poklopca u okolnom prostoru - sa prednostima čelika - stavilnost u vezi sa kapa-citetom opterećenja.

Oni se koriste svuda gde se zahtevaju obe ove osobine, kao na primer u proizvodnji i skladišnim prostorijama unutra i napolju. Poklopci ne propuštaju mirise i vodonepropusni su zbog vezivanja pomoću šrafova i dihtunga. Konusni dizajn zidova poklopca olakšava otvaranje
poklopca. Specijalna traka za prašinu postavljena između rama i poklopca sprečava prodor prljavštine tokom faze ugradnje i služi kao zaštita za ivicu.


Materijal

PURASTEEL - poklopci se proizvode od hladno valjanog čelika. Rezervoar poklopca ima konusni oblik, a stranice poda čeličnog rezervoara su čvrsto zapečaćene. Ojačanje je trajno zavareno za rezervoar poklopca.Svi čelični delovi su pocinkovani.


Klase opterećenja

PURASTEEL poklopac je testiran od strane Instituta za strukturalni inženjering u Lincu. Vrednosti koje zahteva EN 124 za klasu B 125kN su bile daleko nadmašene kada je upotrebljena odgovarajuća betonska ispuna u skladu sa EN 206 tip C 40/50. Poklopci sa većom klasom opterećenja mogu da se isporuče na zahtev.

PURANOX

Poklopci kompletiraju PURATOR familiju poklopaca sa ispunom.Šahtovski poklopac od nerđajućeg čelika mora da se koristi u slučajevima kada se zahteva specijalni kvalitet materijala, kao kod vodosnabdevanja, i kod sistema za odvodnjavanje, bolnicama, hemijskoj i prehrambenoj industriji.

Poklopci su gasno i vodonepropusni zahvaljujući vezi sa šrafovima i dihtungu. Konusni dizajn zidova poklopca olakšava otvaranje poklopca. Specijalna traka za prašinu postavljena između rama i poklopca sprečava prodor prljavštine tokom faze ugradnje i služi kao zaštita za ivicu.


Materijal

Poklopac se proizvodi od nerđajućeg čelika, materijal V2A. Ostali kvaliteti materijala se mogu naručiti na zahtev. Rezervoar poklopca ima konusni oblik, a stranice poda čeličnog rezervoara su čvrsto zapečaćene. Ojačanje je trajno zavareno za rezervoar poklopca. Poklopac je zaštićen nakon zavarivanja.


Klase opterećenja

poklopac je testiran od strane Instituta za strukturalni inženjering u Lincu. Vrednosti koje zahteva EN 124 za klasu B 125kN su bile daleko va EN 124 za klasu B 125kN su bile daleko nadmašene kada je upotrebljena odgovarajuća betonska ispuna u skladu sa EN 206 tip C 40/50. Poklopci sa većom klasom opterećenja mogu da se isporuče na zahtev.
Molimo unesite ispravnu email adresu